Babykleding ontwerpen
Afgelopen nacht kon ik, nadat ik mijn dochter weer in slaap had gesust, zelf de slaap niet meer vatten. De radertjes van mijn brein waren gaan draaien. Midden in de nacht was ik aan het nadenken over wat ik kan toevoegen aan mijn webshop. Hoe kan ik uitbreiden? Een groter publiek aantrekken, meer verkopen? En dan was ik niet aan het bedenken via welke kanalen ik mijn naamsbekendheid kan vergroten. Nee, het ging puur om het uitbreiden. Zo kwam ik voor de vraag: wil ik echt alleen mijn eigen handgemaakte producten verkopen? Of is het verkopen van bijvoorbeeld kleding (die ik dan via een groothandel inkoop) ook een mogelijkheid om te onderzoeken? Terwijl ik naar het plafond lig te staren besluit ik dat ik in ieder geval niet de standaard (grote) merken wil verkopen. Op dat vlak is al concurrentie genoeg. Vervolgens borrelt natuurlijk de vraag op waar ik dat dan ga inkopen. Note to self: morgen even googlen naar groothandels. Oh.. nog een gedachte.. wil ik dan kleding in dezelfde stijl verkopen als mijn huidige producten? Fris en vrolijk en met felle kleuren? Of zal ik ook richting de pasteltinten gaan met printjes als pijltjes en tipi's? Ik bedoel, als ik naar mijn eigen kinderen kijk.. die hebben ook niet altijd knalkleuren aan. Zo val ik dan toch langzaam weer in slaap. In de ochtend als zoonlief op bed ligt en mijn dochter met een koekje in de kinderstoel zit, zie ik een kans om een eerste google actie te doen voor mijn zoektocht naar groothandels. Nou... pfff.. ik zie het al. De keuze is reuze, hier heb ik echt wat meer tijd voor nodig. Natuurlijk staan de grote groothandels met de alom bekende merken bovenaan in de zoeklijst (lees: betaalde advertentie). Goh.. denk ik bij mezelf. Die hebben hun SEO goed op orde. Dat zit wel goed met de vindbaarheid. Maar goed, ik zie nu al dat ik de eerste 5 hits kan overslaan zodat ik bij wat onbekendere, minder grote groothandels terecht kom.
Zelfs dan is er nog zo'n grote verscheidenheid aan zoekresultaten dat ik besluit dat ik hiervoor nu geen tijd heb. Mijn dochter zit me immers alweer verveeld aan te kijken. We gaan naar buiten, op de glijbaan en theetje drinken in het speelhuisje. Ik houd mijn gedachten nog wel even vast. Tijdens de lunch even een paar appjes eruit. Eens informeren bij anderen hoe zij dit doen en of zij hun groothandelsnaam aan mij kwijt willen. 's Avonds als de kinderen eenmaal op bed liggen dwalen mijn gedachten weer af naar waar ik gisteravond niet kon slapen. Harembroekjes, boxpakjes. Misschien is een combinatie een leuk idee? Een deel zelf maken en een deel inkopen? Ik ben best 'goed' achter de naaimachine, maar voor mij is dit ook nieuw terrein. Tuurlijk heb ik wel hier en daar een legging of jurk voor mijn dochter gemaakt, maar dan had ik natuurlijk een 'paspop'  in huis rond drentelen. Nu moet ik meerdere maten maken en overal de standaard maattabellen hanteren. Als ik maar eenmaal een patroon heb, dan is de rest peanuts. Toch? Ik wacht nog even op respons op mijn appjes... misschien vormt zich daarmee een concreet idee in mijn hoofd. Deze plan ik in voor maandag. Straks eerst even naar de stad en voor morgen is het bos wel een goed idee. Dan kan onze wervelwind van een dochter ook haar energie weer kwijt.  Wordt vervolgd!