Wist je dat het deze maand 'Happiness Happens Maand' is? Jawel, de hele maand augustus! Wat maakt jou gelukkig? Deze feestmaand is gebaseerd op de voorafgaande stelling dat geluk oneindig en besmettelijk is. En dat het delen van elkaars geluk zoveel vreugde kan brengen in andermans leven. Het klinkt misschien een beetje gek, maar toch.. het herinnert ons er aan dat geluk op de kleine momenten gebeurt. En het is belangrijk dat we juist die momenten niet missen. Geluk kan ons juist die ene boost geven die we nodig hebben. Het is een persoonlijk moment, maar wel eentje die je kan delen en andere mee kunt 'besmetten'. Dat is toch een leuke feestmaand? Als je nu eens iedere dag nadenkt over je geluk? Ook al is het één geluksmomentje per dag. Het laat je toch stilstaan bij deze momenten. En ik durf te wedden dat je er dan extra van zult genieten, puur omdat je er bij stil staat. Mijn moeder heeft mij gelukkig geleerd om te genieten van de kleine dingen in het leven. De dingen die zorgen voor deze kleine geluksmomentjes. De afgelopen jaren ging ik bijvoorbeeld altijd op de fiets naar mijn werk. Lekker de frisse lucht van de vroege ochtend door je haren. Maar vooral het zingen van de vogels kon ik echt van genieten. Dat gaf mij volledige rust voordat de drukte op de werkvloer begon. En nu? Zal ik je een lijstje geven?
happiness
  • Mijn geluk is als ik mijn dochter ontzettend gek zie doen op haar trampoline. Ze gaat er zo in op dat ze niet eens doorheeft dat ik sta te kijken.
  • Mijn geluk is als ik mijn hoofd boven de box hang waar mijn zoon in ligt en ik dan een smile van oor tot oor krijg gepresenteerd.
  • Mijn geluk is als ik mijn man zie thuiskomen en hij vervolgens plat geknuffeld wordt door mijn dochter en ik hem intens zie genieten.
  • Mijn geluk is als ik als een trein bezig ben met mijn werk en alles gaat zoals ik wil. En ik vervolgens aan het einde van de avond met trots terugkijk op het resultaat van een paar uurtjes.
  • Mijn geluk is als ik achter de naaimachine zit om weer iemand blij te maken met één van mijn producten.
  • Mijn geluk is als ik denk aan hoe rijk mijn leven is. Gevuld met een geweldige man, twee lieve kinderen die op hun beurt weer geweldige opa's en oma's hebben en een coole oom, tante en nichtje.
En zo kan ik nog zoveel meer bedenken. Sommige momenten zijn 'snapshots'. Korte momentjes in tijd waarvan ik geniet. En anderen vormen een groter geheel dat veel meer omvat dan een klein geluksmoment. En op de momenten dat ik het dan echt even nodig heb omdat niets zo gaat zoals ik het wil (kinderen doen altijd het tegenovergestelde), dan probeer ik tot tien te tellen. Meestal lukt het me dan om uit alles nog wel een geluksmomentje te trekken, ook al is het soms erg lastig. Het is allemaal geluk. En omdat het Happiness Happens Maand is, wil ik jullie besmetten met mijn geluk! Deel dan je geluksmoment onderaan de pagina! Ik ben benieuwd naar jullie geluksmomenten. Je kunt ook de Facebookpagina van Happiness Happens Month volgen. Dan wordt je iedere dag op de hoogte gehouden!