Santa
Tree decoration
Onze boom!
DIY
Xmas outfit

Kerst!! De tijd van het jaar waar we (bijna) allemaal halsreikend naar uitkijken. Ook de feestdagen waarvoor het meeste uitgepakt wordt. En dan wel in de breedste zin van het woord!

 

Buitenversiering..

We versieren de tuin met een bak vol lichtjes, aan de dakgoten hangen verlichte ijspegels, de kerstkransen hangen aan de deur. 

 
Binnenversiering..

Binnen pakken we uit met een mooie kegelvormige (nep)kerstboom. Daar gaan dan een paar dozijn ballen in en de welbekende tinsel slingers en kralenslingers. Bij de gezinnen met kids hangen ook de zelfgemaakte werkjes op de prominente plekken in de boom.  Dan gaan we nog even verder met de kerststerren in het raam (ja, zelf hebben we er ook twee hangen! met de kerst) en de vensterbank moet natuurlijk ook wat versiering hebben. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in de winkels. 

 
Kerstdorpen bouwen..

Onze vensterbank wordt langzaam volgebouwd met een kerstdorp. Mijn man heeft bedacht dat er ieder jaar een kleine investering gemaakt wordt in boompjes, een huisje (of ijsbaan, kraampje, o.i.d) en een paar figuurtjes. Tot nu toe staan er twee 'bergen', zeven bomen, vier figuurtjes en twee grotere items: een mini ijsbaan die ronddraait met twee schaatsers en een huis met een draaiende kerstboom ernaast. Lekker kerstig dus!

 

En dan heb ik het alleen nog maar over versieringen gehad. De winkels en tuincentra staan er vol mee en zetten heuse kerstshows op met bewegende dieren en kerstmannen om maar zoveel mogelijk publiek te trekken. En in de laatste weken voor de kerst kun je iedere dag naar een kerstmarkt gaan als je zou willen. Wat ik overigens heel erg leuk vind. De sfeer is zo warm met Glühwein in overvloed! Ik drink overigens alleen (en dit jaar maar een beetje vanwege de borstvoeding), want mijn man vindt het naar afwaswater smaken.. :-0. 

 
Kerstmarkten in overvloed

Natuurlijk zijn we allemaal bekend met de famous Duitse kerstmarkten. Vanaf begin november kun je daar al heen. Inspiratie opdoen voor thuis, sfeer proeven, bratwurst eten en wat niet. Echter hier in Nederland gaan we ook steeds meer mee in deze kerstmarkt gekte. Ieder dorp, landgoed en kasteel heeft ieder weekend van december een kerstmarkt. Ongelooflijk commercieel natuurlijk, maar dat maakt het niet minder leuk. 

 

Twee jaar terug zijn we bij Kasteel De Haar geweest in Haarzuilens op de Country & Christmas Fair. Eigenlijk bij ons om de hoek. Supermooi, beetje jammer van de hoge entreeprijs en helaas geen bratwürst (!!), maar de sfeer was top. De jaren ervoor gingen we met de hele familie naar Duitsland. Dusseldorf of Bremen. 
Dit jaar blijven we wat dichter bij huis. Met twee kids wel zo gemakkelijk. De kerstmarkt in Bourtange is onze bestemming. In het noorden van Nederland op de Duitse grens. En ideaal want we kunnen allemaal bij opa en oma logeren! 

 
DIY

Wist je dat onze kerst voorbereidingen al beginnen in september? Onderzoek wijst uit dat we dan al gaan googelen op kerst gerelateerde onderwerpen. Er is geen andere feestdag waar we zoveel voorbereidingen voor treffen. Laatst was ik met mijn moeder op de Margriet Winterfair waar het bol stond van de kerstversieringen. Als je ergens inspiratie op wilt doen voor je eigen DIY projecten dan is dit een goed startpunt! Of doe een rondje Pinterest, ideeën genoeg. Voldoende om je huis ermee te vullen ;-). Ook daar haal ik ieder jaar wel wat ideeën vandaan voor ons eigen huis. Ik heb bijvoorbeeld een druivenrank in het raam hangen. Die hangt er het hele jaar. Ieder seizoen hangt er iets anders aan. maar de Kerst houdt het het langste vol. Compleet met de nep waxinelichtjes en kerstballen. 

 

<< << DIY van de week: zelf een kerst ster maken met lichtjes. Hoe? Supersimpel! Zoek vijf latjes van dezelfde lengte bij elkaar (of zaag ze op maat). Maak er een ster van. Bind de uiteinden met een stukje touw aan elkaar (padvinders style!) en verbind zo ook de kruispunten in het midden. Neem nu je streng met lichtjes en drapeer deze om en rond je ster. Tadaa!! Leuk voor in het raam. Of op de boekenplank.

 
Kerst recepten om je vingers bij af te likken

En last but not least: Kerst recepten! De Allerhande, De Boodschappen, Hallo Jumbo en vele anderen staan bomvol kerstrecepten. Vaak is het kerstnummer ook extra dik. Gevuld met de meest gevarieerde recepten voor de thuiskok, de chefkok en ook de luie kok. 

 

Een paar jaar terug heb ik zelf een Kerst Bombe gemaakt. Dat is een taart in de vorm van een halve cirkel, gevuld met frambozenvulling en bedekt met chocolade ganache. Kerstversiersels erop en jehebt een feestelijk toetje! Enorm bewerkelijk (niet echt kidsproof), super machtig om te eten maar zo mooi! 

Table decoration
Xmas show
Home decoration
Kerstster
Wij twee