Heerlijk toch? Als je de tuin in kunt lopen om vers fruit voor je ontbijt te plukken. Augustus is voor mij de maand waarin al het lekkere fruit aan het rijpen is. Druiven, bramen, vijgen en ook groenten zoals paprika's, boontjes en wortels. Twee weken geleden was ik met mijn twee kids een weekje bij mijn ouders aan het logeren. Leuk voor de kleintjes om opa en oma iedere dag te zien en fijn voor mij om wat (oppas)hulp voor de kids te hebben. Bovendien maakte mijn dochter zoveel kilometers door het tuinpad op en af te lopen dat ze heerlijk lang sliep elke dag. 's Ochtends als we dan wakker werden stond mijn dochter al te springen bij de achterdeur. Hup dan maar, ga maar spelen. Tevens loop ik met mijn kommetje granola langs de bramenstruiken voor wat vers fruit beleg. Heerlijk zoet! Op mijn weg weer naar binnen speur ik ook nog even tussen de aardbeienplanten voor wat lekkers. Tevergeefs, mijn dochter was me voor. Naast een gezellig uitje naar het Kabouterland en Wildlands met de hele familie zijn mijn dochter en ik ook fruit gaan plukken bij de boer. Zo leuk! Samen op de fiets met een emmertje en een bakje. Nadat we de frambozenstruiken gevonden hadden gingen we los! Ik deed hard mijn best om een emmertje met frambozen te vullen, maar mijn dochter graaide ze evensnel er weer uit om ze op te eten. Anderhalf uur later, een emmertje vol frambozen (toch gelukt!), een bakje met bessen en een paar pruimen rijker gingen we vrolijk weer op de fiets terug. Lekker, verse frambozen op een sandwich en besjes door de yoghurt. Eenmaal weer thuis werd er nog lang gepraat over de treinreis naar opa en oma en of we wel weer terug konden. Ja schat, over een paar weekjes gaan we weer. Ook thuis is mijn fruit rijp en zijn mijn groenten klaar. Dus hier kan ik ook 's ochtends met mijn kommetje naar buiten lopen voor wat druiven. Helaas in ons tuintje geen bramen of frambozen. Ach, je kunt niet alles hebben als je in de stad woont. De vijf vijgen waren ook heerlijk van eigen bodem. Zo lekker dat ik meteen maar vijgen op het boodschappenlijstje voor de groentenman heb gezet voor manlief. Mijn paprika's die ik in een oude roestbak heb geplant zijn ook zo goed als klaar. Lekker in de wok straks. Vanavond ga ik nog even langs ons volkstuintje, hier kan ik ook al de boontjes plukken en de wortels zullen ook zo goed als klaar zijn. Puur genieten deze maand!
vers fruit