A new life starts with Giggles 'n Grumbles. Dat is mijn 'oneliner'. Zomaar uit het niets bedacht. Want ja, zo is het toch echt? Een nieuw leven, zo schattig en knuffelig, klein en teer, maar oh wat kunnen ze hard huilen af en toe. Dus voordat ze ook maar iets aan je duidelijk kunnen maken is het alleen lachen en huilen, Giggles 'n Grumbles. Ik zal niet alle eer naar me toetrekken ;). Mijn man komt eigenlijk een heel groot deel van deze eer toe. We waren samen aan het brainstormen voor een naam voor mijn bedrijf. Hij, als Australiër, kreeg het idee omdat we zelf ook zo'n kleine in haar bedje hadden liggen boven. Onze dochter was toen 7 maanden oud. En wat hadden we een giggles en grumbles met haar. Slapeloze nachten! Ik heb vervolgens de oneliner erbij bedacht en ben aan het knutselen gegaan met mijn logo. Jazeker, helemaal zelf ontworpen. Daar is geen professional aan te pas gekomen. Kun je wel zien hè? 😛 Stiekem ben ik best trots op het feit dat ik alles zelf ontworpen heb. En zo is het gaan lopen. Hoe ik op het idee ben gekomen om mijn eigen bedrijf te starten kun je lezen op mijn 'over ons' pagina. Het is toch handig voor je eigen bedrijf als je zelf als kersverse moeder ineens worstelingen hebt waar je voorheen eigenlijk nooit over nagedacht had. Natuurlijk heb ik niet het wiel uitgevonden met mijn Cosy Hoody. Die voetenzakken vind je ook gewoon bij de grotere babyzaken, maar.. ik heb ze nog niet gezien met vrolijke prints zoals deze, jij wel? Ja?? Ik hoor het graag van je, ben reuze benieuwd! En de Bug in a Rug? Dat idee kwam eigenlijk via een familielid die ook graag haar kleindochter iets cadeau wilde geven. Ze waren echter al in het bezit van een wikkeldeken (ook voor in de maxi-cosi). Een slaapzakje was het verzoek. En daarvan heb ik dus een reisslaapzak gemaakt en gelabeld als 'Bug in a Rug'. Enne.. meer geheimpjes van mijn productideeën geef ik niet weg hoor!! Trouwens, mocht je nog een goed idee hebben of verzoek, ik hoor het graag van je. Ik moet nog steeds die brainstormsessie met mezelf plannen voor uitbreiding van mijn assortiment ;). Maar als ik dan mijn verhaal vertel aan mensen, heb ik wel écht een verhaal voor ze. Mijn ideeën voor mijn producten kwamen in eerste instantie uit mijn hoofd. Ik ben gaan tekenen en naaien. Pas daarna ben ik gaan kijken op internet of er al iets soortgelijks werd verkocht, hoe zag het eruit, hoe duur/goedkoop, etc. Mijn verkoopverhaal is een echte van mijn worsteling met muts, jasje, dekentje aan en vervolgens weer uit. En dat vind ik veel persoonlijker en maakt de verkoop ook leuk. Vooral op markten of braderieën. Giggles 'n Grumbles ben ik, het is mijn verhaal en ik maak het helemaal zelf. En het is fijn om daar bewondering voor te krijgen. Inmiddels heb ik mijn 2-jarig jubileum al achter de rug, ben ik een kind rijker en heb ik nóg minder tijd. Vandaar dat ik nog even in rustig vaarwater blijf. Mijn dochter is een schat, maar ze is een handenbindertje. En mijn zoon is nog zo klein, die kan ik nog niet lang alleen laten. Straks gaat ook zoonlief naar de gastouder, dan heb ik 3 dagen per week voor mijn bedrijf. Dan kan ik volop aan de slag, voorlopig. En ook dan pas ga ik het besluit nemen of ik het kan redden zonder loondienst vangnet. Ik kabbel dus nog even rustig door.
Giggles 'n Grumbles
Bug in a Rug